En guide till flera hjärtan

Nämen, vad har vi här? Är det en bild som har redigerats och lagts upp på nätet genom en populär app som börjar på i och slutar på nstagram?
Skärmavbild 2013-03-10 kl. 13.04.14

Mycket riktigt skådat, o uppmärksamma läsare! Eftersom jag är väldigt insatt i det här med internetfenomen och estetik tänkte jag i dag bjuda på en liten guide till hur man tar sådana här fabulösa bilder. Därför presenterar jag härmed dagens steg-för-steg-analys av hur det ser ut bakom kulisserna på en instagram photoshoot.

Bildanalys-instagram

1. Sätt en smålustig rubrik. Det här får dig att framstå som en lite ”kul” och ”skön” typ som gör tokiga saker som att exempelvis äta skräpmat till frukost. Fungerar också som en ironisk blinkning till just fenomenet matbilder på instagram och visar hur extremt medveten du är om de senaste internettrenderna.

2. Skapa en estetiskt tilltalande komposition. Detta är A och O när det kommer till att ta en uppskattad bild. Alla kompositioner som inte är symmetriska måste försvaras skriftligen.

3. Gör en populärkulturell koppling. För att få lite extra hjärtan på din bild är det alltid bra att slänga in något som många har en personlig relation till eller har hög status inom nördkulturen. Super Mario, Pokémon och Batman brukar vara säkra kort bland 80- och 90-talister.

4. Arbeta på träffsäkerhet. För en snygg bild ska man vara väldigt noga med att undvika fula skarvar. Gör man en nybörjamiss som denna kan det dock snabbt fixas med en kvadratisk beskärning.

5. Hitta rätt höjd. En bra bild kräver rätt höjd, vilket bäst uppnås genom att du står på en stol. Glöm inte att matcha dina tånaglar med din morgonrock, det är detaljerna (även om de inte syns i den färdiga produkten) som räknas!

Sen är det bara att beskära, slänga på ett filter och hoppa till av glädje varje gång telefonen plingar till och bekräftar din internetpopuläritet. 

Annonser

9 kommentarer

Filed under Ytligheter

9 responses to “En guide till flera hjärtan

  1. Hur många likes har du fått då? Det är ju superviktigt med likes! LIKES!!

  2. Hahaha! Skarpsynt, sarkastiskt och med självdistans. Det gillar jag.

    Du kan ju inte ha missat den här på samma ämne, så länk är egentligen överflödig. Men utifall att:

  3. Word, you had me at Super Mario-tårtan. Och mate, vad heter du på Insta? Eller äre hemligt må hända, o store Ovisshet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s