Tjugo minuter är en evighet

”Tjugo minuter är en evighet”. Detta uttryck myntade en nära vän till mig när vi var yngre. När ett ”strax” från ett par upptagna föräldrar drog ut i all oändlighet så visste vi båda instinktivt exakt hur lång tid vi hade väntat. Tjugo minuter är nämligen en evighet för två otåliga barn.

Ett par år senare tycker jag att tjugo minuter är den perfekta tiden. Kanske inte för allt, men det är i alla fall den ultimata längden för en tv-serie. På samma sätt som jag som barn inte hade tålamodet för att vänta i tjugo minuter, klarar jag nu inte av att titta på något som är längre än så. Jag kan självfallet också uppskatta kritikerrosade serier som Breaking Bad och Orange is the New Black, men jag kommer aldrig för mig att titta på dem eftersom jag tycker att de är för långa.

arrested-development

Bild.

Nej, tacka vet jag mina dryga tjugominutersserier. I år har jag haft en sån förbaskad tur att jag hittat till två som är riktigt bra. Den första är kultserien Arrested Development, som handlar om den hysteriska familjen Bluths öden och äventyr. Till en början förstod jag inte alls hypen men efter att ha gett den lite tid blev jag helt såld och detta resulterade i att jag direkt såg om alla avsnitten. Har även en väldigt icke-hemlig crush på den misslyckade magikern och ärkeäcklet Gob. Åh Gob …

FV3b8DO

Sauce.

Den andra serien är den animerade Avatar: The Last Airbender. Serien är ursprungligen avsett för barn, men konventioner är helt klart till för att brytas. Avatar är spännande, utvecklande och dessutom extremt rolig. Se den!

Problemet som jag har här och nu är att alla goda ting är tre och att ett blogginlägg känns därmed ganska inkomplett med bara två serietips. Därför undrar jag om jag möjligtvis har en läsare eller två som skulle kunna komplettera min lista med en grym tjugominutersserie? Kom igen du där som aldrig kommenterat förut (och alla favoriterna förstås!): vilken goding ska man absolut inte missa?

Annonser

16 kommentarer

Filed under Ord

16 responses to “Tjugo minuter är en evighet

 1. Trophy wife – ny komedi med Malin Åkerman i huvudrollen. Helt underbar!

 2. Olivia

  Jag har precis börjat titta på New girl och tycker den är rätt kul. Den är inte fantastisk men den är underhållande och jag skrattar oftast högt minst en gång. Och 20 min. Mycket bra!

  • Åh, härligt! Har sett en och håller med precis vad du skrev, den är inte fantastisk men underhållande. Tackar för tipset, den här serien måste jag återuppta! 🙂

 3. Kommer trotsa ditt önskemål om 20-minutersserier och tipsar om en 11-minuters: Adventure Time. Tecknad, avsedd för barn och kan vara en av de sjukaste och roligaste serier jag sett. Plus att de bara är 11 minuter så det finns ALLTID tid att kolla på ett avsnitt. Fantasiskt helt enkelt.

  • Har vid flertal tillfällen stött på referenser till denna serie och tänkt att jag ska kolla. Och om de är dryga 10 minuter så är det garanterat min sorts serie! Tack!

 4. thessi

  Bästa 20-minutersserien är ju Modern Family alla gånger! Perfekt för slötittande.

 5. thessi

  PLUS så sjukt rolig, tycker jag.

 6. New Girl är ett säkert kort. Senaste avsnittet fick mig att kissa lite, bara lite, i byxan.

  Entourage! Ja! Icke att förglömma!

 7. Hmmm…. tjugominutersserier. Jag gillar ju New Girl och Happy Endings (som lagts ned nu, rip). Modern Family, sett det?! BÄSTA! I stil med Arrested Development.

 8. Men mate, Veronica Mars! Så klart! 40-ish minuter förvisso, but still!

  • Veronica Mars är i detta fall självfallet undantaget som bekräftar 20-minutersregeln. Kanske är dags att se om den? Tackar allra mjukost för resterande tipz, du har bra smak Pells!

 9. Girls!
  Såklart ska du se Girls. Avsnitten är så korta att man orkar se dem även om man är en person som börjar bli rastlös innan man stavat klart till tålamod.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s