Jag, en retorisk gud

Det har varit lite dålig stämning i korridoren på senare tid. Trots ett utomordentligt trevligt Thanksgivingfirande (komplett med sötpotatis- och marshmallowspaj) står det nu klart: boendesituationens smekmånadsfas är officiellt över. Sällan har jag irriterat mig så mycket på folks egenheter som den senaste månaden.

Case in point, två av mina portugisiska grannar har börjat spela fotboll. Detta är i sig ett intresse jag inte förstår, men det är inte själva utövande i sig som jag irriterar mig på. Nej, det är faktumet att de spelar fotboll inomhus; i köket, i korridoren, på balkongen och mot min dörr. Under. Alla. Dygnets. Timmar. Min reaktion på detta kan bäst beskrivas med bilden under här under.

calf

Sås.

Eftersom jag tror på kommunikationens kraft har jag självfallet pratat med dessa grabbar. Jag har testat att vara vänlig, kompromissande och jätteirriterad, allt utan några större framgångar. Härom dagen stod de och sparkade på bollen igen och flinade glatt åt mig. Då gav jag dem bara en blick och sa i sansad ton:

– I love how you respect other people. I really love that about you.

Har det spelats någon fotboll sen dess? Trodde inte det va’. Kan därmed varmt rekommendera en passivt aggressiv grundinställning kryddad med en smula skuldbeläggande. Tell your friends!

Annonser

5 kommentarer

Filed under Studentlivet

5 responses to “Jag, en retorisk gud

  1. Funkar det på tonåringar också? I så fall är du min nya guru!

  2. Man kan prova att storma ut och knycka bollen också. Avhjälper problemet iallafall tillfälligt. Som tur var hade jag respektfulla medkorridorare som valde bort basketen mot min dörr ersatte det med bandy istället. Ja, korridorslivet är att ge, och att ta. Mest ta.

    • Har funderat på att kidnappa den på något sätt och det har förkommit tankar av mer våldsam. Men det känns mest sannolikt att bollen bara ”försvinner” en dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s