Citruspriset 2013

Jag tror att alla har hört uttrycket ”When life gives you lemons, make lemonade”, eller någon av de otaliga skojfriska varianterna på samma tema. För det är helt enkelt så att livet ibland suger och då får man göra det bästa av situationen.

Eftersom årsresuméer är på tapeten och för att skadegläjde är den enda sanna glädjen har jag i år valt att sammanfatta mina största misslyckanden anno 2013. Jag kallar det i sann ”When life gives you lemons”-anda för Citruspriset.

Citruspriset

Och de nominerade till Citruspriset 2013 är:

1. Omedveten prostitution/kleptomani
Efter att lite spontant hängt med en snubbe hem och sen inte riktigt varit på samma våglängd beslutade sig undertecknad för att lämna premisserna och invänta morgondagen allena. Dagen därpå hittade jag 10 euro, som tidigare legat på snubbens skrivbord, i min handväska. Var det ett betalmedel för intima tjänster eller ett plötsligt fall ilskerelaterad klåfingrighet? Jag föredrar i alla fall att inte veta. 

2. Mobilmord
Visste du att de flesta drunkningsolyckor som involverar mobiler sker i hemmet? Eller att alkohol kan göra dig till en hänsynslös teknikmördare? I början av hösten lyckades jag med det omöjliga, nämligen att dränka min smartphone i två deciliter vatten. En mer detaljerad beskrivning går att läsa här.

3. Kampen mot systemet
UL-kontrollant #1: Du har inte aktiverat din UL-biljett innan du gick på tåget. Det innebär att du bara har betalat för halva resan till Stockholm.
Jag: Förlåt, jag trodde att jag hade gjort det när jag köpte min tilläggsbiljett. Som du kan se har jag precis fyllt på min reskassa för att betala för den här resan. Kan du aktivera den nu?
UL-kontrollant #1: Jag kan ge dig en tilläggsbiljett. Det blir 1300-kronor.

Resa en månad senare
Tjej bredvid mig: Hej, jag glömde att aktivera min UL-biljett. Kan du aktivera den nu?
UL-kontrollant #2: Absolut! (Aktiverar kort) Men hade det varit någon annan kontrollant hade du nog fått en tilläggsbiljett.

4. Husdjurstillökning
– Personen som bodde i ditt rum i våras hade problem med vägglöss, sa grannen. Nejnejnej, tänkte jag när jag i december hittade två små bruna baggar. Så jag gjorde som varje ansvarsfull person bör göra vid misstanke om ohyra i hemmet: d.v.s. jag sket högaktningsfullt i allt vad Anticimex heter, drog hem till föräldrarna och tvättade all medtagna textilier i 60°C.

Gott nytt år allihopa! Känn er fullt fria att nominera egna missöden till Citruspriset 2013.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Ord

4 responses to “Citruspriset 2013

  1. Bra initiativ!
    1. HAHA!
    2. Har sett denna två ggr. En av gångerna började telefonen ringa i glaset med öl och alla bara glodde medan ägaren frenetiskt försökte hitta sin telefon. ”Jag känner ju den vibrera!” sa han, i sitt prekära läge.
    3. Wtf, och folk undrar varför man inte vill kollektivtrafikera.
    4. Håll utkik längs sänggaveln och under madrasserna bara, ser du inga prickar, inga löss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s