Stressfesta

Yule-Ball-harry-potter-and-the-goblet-of-fire-35388739-600-378

Festkänslan 

Den är äntligen dags för årets värsta vecka i Uppsala: Valborgsveckan! För de flesta människor är Valborg endast en dag, men här i Uppsala och (kanske mer specifikt) i studentsammanhang drar man ut på firandet i hela fyra dagar. Spektaklet börjar i dag med Skvalborg, tätt följt av Kvalborg, Valborg och slutligen Finalborg. Och ja, det här är fullt accepterade högtider/termer.

Tanken med detta firande är självfallet att man ska ha kul. Det händer massa saker i stan, även för icke-studenter, och det vallfärdar mängder av människor för att delta i folkfesten. Eftersom man brukar börja prata om Valborg redan i oktober är det dock lätt att få prestationsångest när det väl är dags. För liksom alla tillfällen när man förväntas ha JÄTTEMEGAROLIGT är det lätt att resultatet blir det motsatta. Den där grymma dagen när man skulle hinna med allt och verkligen leva livet blir bara stressig. Som en vän uttryckte det: Det är kul att det äntligen är Valborg, men ändå önskar man mest att det ska vara över.

Det är fortfarande lite oklart exakt vad som kommer hända dessa dagar men några saker är säkra: potatissallad och rostbiff kommer ätas, öl kommer flöda och telefonnätet kommer vara fullkomligt överbelastat.  Och efteråt kommer stan se ut så här:

IMG_6608

Men förhoppningsvis blir det rätt kul ändå.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Studentlivet

3 responses to “Stressfesta

  1. Lite festivalyra verkar det som.

  2. Åh gud, jag och mina två bästa hade livets officiellt roligaste dag i Uppsala på Valborg. Ja, från 07.00 till 23.00 när festen var över, det vill säga. Haha. Vi var inne i vartenda öppna rum i två av husen i Flogsta och sen festade vi på taket. Fyfasen. Bästa. Såatteh, det KAN ju bli så roligt som man tror. Fast främst om man är singel, full och har någonstans att kissa (inomhus) och värma sig, då orkar man. OBS OBS, pizzeria i botten av ett av husen?! BÄSTA FYLLEMATEN? BARA NERFÖR TRAPPEN?

    OBS OBS, versaler pga fantastiska minnen.

  3. Jag förstår precis vad du menar! Samma förbannelse som vilar över midsommarafton och nyår. Kan någon vifta med Potter-staven och få pressen att gå upp i rök?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s